Ministerul Fondurilor Europene a lansat ghidul pentru Măsura 411, pentru ameliorarea efectelor provocate de criză în pandemia COVID-19/ Bugetul măsurii este de 358 milioane de euro

G4Media dec. 21, 2021 0 comentarii
Pensionar batran bani sacosa sacose pensie

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, marţi, în consultare publică, ghidul aferent măsurii 411, pentru care este alocată suma de 358,38 milioane de euro.

  • “Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate (AM POC) din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a relansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent Acţiunii 4.1.1 – ‘Investiţii în activităţi productive’, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecinţelor sale sociale şi asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale şi reziliente a economiei, Prioritatea de investiţii 4d – Sprijinirea capacităţii IMM-urilor de a creşte pe pieţele regionale, naţionale şi internaţionale şi de a se angaja în procesele de inovare, Obiectiv Specific 4.1. – Consolidarea poziţiei pe piaţă a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19”, potrivit unui comunicat al MIPE.

Prezentul tip de proiect se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi întreprinderilor mijlocii, în continuare IMM-uri, ajutorul de stat acordându-se pentru granturi dedicate investiţiilor în activităţi productive.

Proiectele care vor fi finanţate în cadrul apelului vor sprijini investiţii în activităţi productive şi vor avea ca activităţi eligibile: dotarea cu active corporale, necorporale; modernizarea spaţiilor de producţie/servicii – maxim 50% din valoarea proiectului.

  • “Competiţia se va desfăşura în cadrul platformei IMM RECOVER, iar proiectele declarate câştigătoare vor fi transferate de către solicitanţi în platforma MySMIS în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării de către AMPOC. În cazul nedepunerii documentaţiei complete în aplicaţia MySMIS, proiectul va fi respins. În cadrul platformei IMM RECOVER toate documentele aferente proiectelor vor fi ataşate”, se arată în ghid.

Bugetul total alocat este echivalentul în lei a sumei de 358.384.803,64 euro (300.000.000 FEDR şi 58.384.803,64 euro, finanţări de la bugetul de stat).

Perioada de consultare publică este de 10 zile lucrătoare, între 21 decembrie 2021 şi 4 ianuarie 2022, ora 17:00.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.