Ministerul Investițiilor a trimis declaraţii de cheltuieli pentru rambursarea a peste 342 milioane de euro de către Comisia Europeană

euro, moneda, bancnote, bani Sursa foto: Dreamstime

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR), a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, o declaraţie de cheltuieli în valoare totală de 342,48 milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Potrivit MIPE, din valoarea de 342,48 milioane euro, Comisia Europeană va rambursa aproximativ 239,96 milioane euro FEDR, diferenţa de 102,52 milioane de euro – FEDR reprezentând cheltuieli suplimentare pentru drumuri judeţene care vor fi solicitate spre rambursare, ulterior, conform News.ro.

”Suma totală transmisă spre decontare este de 5,58 miliarde de euro, reprezentând o rată de  absorbţie de 81,34%. Mai mult, din alocarea FEDR în valoare de 6,8 miliarde de euro, aferentă perioadei 2014-2020, au fost efectuate plăţi către beneficiari în valoare de 6,79 miliarde euro, adică o rată a plăţilor de 99,07%”, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operaţional Regional.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *