Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță o rată de absorbție a banilor europeni de 93% la nivelul programelor gestionate de instituție

zona schengen euro UE bani Foto: Marian Vejcik / Dreamstime.com

Peste 22,9 miliarde euro au fost încasate de România, până la sfârșitul anului 2023, în cadrul Programelor gestionate de MIPE în perioada 2014-2020. Astfel, rata de absorbție a fost de 93,24% la sfârșitul anului trecut, anunță reprezentanții ministerului.

“Reamintim că 2023 a fost ultimul an în care au putut fi realizate cheltuieli eligibile pentru a fi decontate din fondurile europene în cadrul proiectelor finanțate în exercițiul financiar multianual 2014-2020.
Cea mai mare rată de absorbție la finalul anului trecut a fost înregistrată de Programul Operațional Infrastructură Mare – 99,83%”, transmit reprezentanții ministerului.

Aceștia precizează că autoritățile de management vor continua să solicite Comisiei rambursarea cheltuielilor eligibile realizate în cadrul proiectelor, iar rata finală de absorbție va fi calculată în momentul acceptării de către Comisia Europeană a documentelor pentru închiderea fiecărui program în parte.

Detalii despre stadiul absorbției fondurilor UE AICI

Foto: Marian Vejcik / Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *