Ministerul Transporturilor a interzis navigația navelor civile pe brațul Chilia după ce rușii au bombardat o bază militară de la Ismail, la 15 kilometri de frontiera cu România / Navrom asigură trei curse pe săptămână pe relația Tulcea -Sulina

politia-de-frontiera-640x400

Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Navală Română a interzis navigația navelor și a ambarcațiunilor civile pe Brațul Chilia al Dunării, măsura fiind impusă pentru protecția eventualilor refugiați care ar putea să treacă Dunărea cu bărci sau șalupe, mai ales după ce, rușii au bombardat o stație militară ucraineană la Ismail, la o distanță de aprox. 15 kilometri de frontiera cu România. ,,Având în vedere conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei și desfășurarea de acțiuni militare în zona frontierei fluviale cu România pentru prevenirea oricăror evenimente în care să fie implicate nave civile se interzice navigația navelor și ambarcațiunilor civile, indiferent de pavilion în sectorul românesc al brațului Chilia al Dunării” se arată în adresa semnată de șeful Căpităniei zonale Tulcea, căpitan șef de port, Dan Ichim. Punctul de frontieră cu Ucraina de la Isaccea ( la trecerea Dunării cu BAC-ul) este luat cu asalt în ultimele zile, mii de refugiați din Ucraina intrând în România.

În acest context, de vineri, 4 martie, pentru preluarea fluxului de pasageri și mărfuri de strictă necesitate pentru localitățile Periprava, CA Rosetti, Letea și Sfiștofca, SC Navrom Delta Tulcea introduce trei curse pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri pe relația Turcea -Sulina Mal Stâng care vor circula după următorul program :

Ora 12 00 – Plecare din Tulcea – ora 14 45 Sosire Sulina. Acostarea în Sulina mal stâng se va face în dana AFDJ ( Administrația Fluvială a Dunării de Jos). De asemenea, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi puse la dispoziţie microbuze pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava, a transmis Prefectura Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.