Ministerul Transporturilor face exproprieri pentru un pasaj pietonal subteran pe DN 1 la Comarnic. Pasaje pietonale şi rutiere în toate staţiunile de pe Valea Prahovei

DN1 Valea Prahovei, Ploiesti, Brasov

Ministerul Transporturilor face noi exproprieri pentru construirea pasajului pietonal de la Comarnic, pe DN 1- Valea Prahovei, un proiect de Hotărâre de Guvern fiind publicat pentru consultare publică. Pasajul pietonal subteran va fi construit la Comarnic, la intersecţia de la Piaţa Centrală, acolo unde se formează cozi din cauza trecerii de pietoni unde şoferii opresc pentru a da prioritate. Pasajul va avea o lungime de 30 de metri cu cele două intrări de o parte şi de alta a Drumului Naţional 1. Exproprierile suplimentare se referă la 3 imobile proprietate privată cu o suprafaţă de 408 mp. care nu au fost prinse în prima etapă a exproprierilor. Potrivit datelor din memoriul tehnic, lucrările vor dura 12 luni, pasajul va avea pe lângă scara fixă şi lift iar valoarea totală a investiţiei este de 8 milioane lei.

,,În prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1.” se arată în Nota de Fundamentare.

Pasaje pietonale şi rutiere în toate staţiunile de pe DN 1 Valea Prahovei

Tot pe DN 1 Valea Prahovei, CNAIR a lansat în licitaţie documentaţia tehnică pentru alte 4 pasaje pietonale subterane  Buşteni, Poiana Ţapului şi Predeal respectiv pentru construirea a două pasaje rutiere la Sinaia şi câte unul la Azuga şi Predeal. De asemenea, cele opt pasarele pietonale de la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Azuga vor fi modernizate urmând să fie dotate cu lifturi şi copertine.

Sursa foto: Imagini din dronă, CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.