Compania de Drumuri va moderniza cele 8 pasarele pietonale metalice de pe DN 1 Valea Prahovei. Pasarelele pietonale vor fi dotate cu lifturi şi copertine

drum Valea Prahovei, trafic

Cele 8 pasarele pietonale metalice de pe DN 1 Valea Prahovei urmează să fie modernizate, principalele lucrări fiind montarea lifturilor de acces şi a copertinelor de protecţie.

Compania de Drumuri a lansat astăzi în licitaţie un contract de 320 000 lei pentru expertiza tehnică necesară modernizării pasarelelor pietonale de la Comarnic ( 2 pasarele), Sinaia (3 pasarele), Buşteni (2 pasaje) respectiv Azuga cu un singur pasaj pietonal. Obiectivul principal al proiectului este reducerea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii şi creşterea gradului de utilizare pentru aceste structuri metalice, pe care persoanele în vârstă sau cu dizabilităţi nu le pot folosi. Primele pasarele pietonale metalice au fost montate în 2013 cu un cost cuprins între 70 000 şi 100 000 Euro.

,,Obiectivul general al proiectului este de a stabili starea tehnică a pasarelelor existente pe DN 1 între Comarnic şi Azuga în vederea efectuării lucrărilor de modernizare. Implementarea acestui proeict va conduce la identificarea soluţiilor tehnice necesare în vederea creşterii atractivităţii utilizării şi implicit la scăderea numărului de accidente rutiere prin traversarea Drumului Naţional 1 de către pietoni prin locurile neamenajate. “ potrivit documentaţiei din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Potrivit caietului de sarcini, se vor monta lifturi de acces prevăzute cu geamuri anti vandalism cu dimensuni care să permită o capacitate de minimum 6 persoane inclusiv transportul bicicletelor. De asemenea, sunt prevăzute copertine de protecţie pentru a-i feri pe pietoni de ploaie şi zăpadă cu un sistem care să împiedice formarea ţurţurilor care pot cădea pe carosabil. Durata contractului pentru prestarea serviciilor este de 120 de zile.

Lucrările pentru modernizarea pasarelelor pietonale se vor efectua sub trafic, fără restricţii semnificative de circulaţie.

Tot pe DN 1 Valea Prahovei, CNAIR a lansat în licitaţie documetaţia tehnică pentru 5 pasaje pietonale subterane la Comarnic, Buşteni, Poiana Ţapului şi Predeal respectiv 2 pasaje rutiere la Sinaia şi câte unul la Azuga şi Predeal.

 

Aglomerație pe Valea Prahovei Sursa foto: Inquam Photos / Raul Giuglea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *