Ministrul Agriculturii: Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui

pui friptura Sursa Foto: Unsplash.com

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a declarat că „fermierii români produc pui de calitate”, iar „România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui”, citat de Agerpres.

„Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis pieţe împreună cu omologul meu francez, aproape 40% din cantitate de pui se duce în Franţa. Înseamnă că este un pui de calitate. Şi doi, instituţiile abilitate de control cred că trebuie să pună, la cele apărute în spaţiul public, certificatul şi practic controlul pe care l-au făcut în laboratoare pentru acest tip de pui”, a afirmat Florin Barbu, întrebat dacă unele firme vopsesc puii pentru a face carnea să pară mai bună, vineri la Târgul de promovare a produselor agroalimentare româneşti, la MADR.

Chestionat dacă e un tip de înşelătorie ceea ce s-a întâmplat cu puii vopsiţi, ministrul Agriculturii a răspuns: „Nu pot să îmi dau cu părerea”.

Analize Economedia

economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De asemenea, Florin Barbu a precizat, joi la Arad, că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. „Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%. România produce aproape 400 de milioane de pui”, a mai spus social-democratul care a adăugat că ţara noastră produce aproape 400 milioane de pui.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Horia Constantinescu a avertizat, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura fiind realizată în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, a spus Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

Ulterior, ANPC a precizat că verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători şi că „au fost luate toate măsurile necesare pentru a menţine un nivel înalt de protecţie a consumatorilor”.