Ministrul britanic de Finanțe spune că va reduce taxele doar după ce economia se va afla pe o cale sustenabilă de creștere

Jeremy Hunt Sursa foto: jeremyhunt.org

Ministrul britanic de finanțe, Jeremy Hunt, a declarat că dorește să reducă ratele de impozitare pentru persoanele fizice și mai ales pentru întreprinderi pe termen lung, dar a avertizat că va dura ceva timp, deoarece economia trebuie să crească mai repede mai întâi, scrie Reuters.

Hunt, care urmează să își prezinte bugetul miercuri, a declarat într-un interviu difuzat sâmbătă că scăderea ratelor de impozitare este posibilă doar după ce economia se va afla pe o cale sustenabilă de creștere.

“Vreau să reduc impozitele persoanelor fizice, pentru că asta se află în centrul a ceea ce înseamnă să fii conservator, dar vreau să reduc și mai mult impozitele pentru afaceri”, a declarat el pentru GB News. “Nu vom reuși să ajungem acolo dintr-o singură lovitură”.

“Ceea ce încercăm să facem este să creștem capacitatea productivă a economiei, iar o economie foarte impozitată și foarte reglementată are o capacitate productivă mai mică”, a spus el.

Parlamentarii din Partidul Conservator, aflat la guvernare, doresc ca Hunt să oprească majorarea bruscă din aprilie a ratei impozitului pe profit pentru a ajuta o economie aflată în pragul recesiunii și care este singura din G7 care nu și-a recăpătat dimensiunea de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Hunt a lăsat să se înțeleagă că va analiza mai întâi măsuri de încurajare a investițiilor în afaceri prin stimulente.

 

Sursa foto: jeremyhunt.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *