Ministrul bulgar de finanțe este optimist în privința aderării la zona euro, în ciuda discuțiilor despre rotația guvernamentală de luna viitoare

Assen Vassilev, ministrul bulgar de finante Sursa foto: Facebook/Assen Vassilev

În timp ce Bulgaria își propune să adere la zona euro până în 2025, ministrul de finanțe Asen Vassilev rămâne hotărât în angajamentul său, în ciuda incertitudinilor actuale legate de rocada guvernamentală, prevăzută pentru luna martie. Vorbind de la Gent, unde a participat la o reuniune a miniștrilor economiei și finanțelor din UE, ministrul Vassilev a transmis optimism în ceea ce privește perspectivele economice ale Bulgariei și aspirațiile acesteia în zona euro, scrie Novinite.

Citând date de la Banca Centrală Europeană și de la Comisia Europeană, ministrul Vassilev a estimat o rată medie anuală a inflației de 3 % pentru Bulgaria. El a subliniat că toți indicatorii indică îndeplinirea criteriului de inflație, ultima cerință pentru aderarea la zona euro.

“Rotația în guvern va avea loc”, a afirmat ministrul Vassilev, risipind îndoielile privind stabilitatea mediului politic din Bulgaria. El a subliniat necesitatea unui guvern stabil pentru aderarea la zona euro, evidențiind reformele legislative în curs de desfășurare.

Răspunzând la preocupările legate de potențialele obstacole, în special în ceea ce privește cerințele impuse autorităților de reglementare, ministrul Vassilev a subliniat importanța ca autoritățile de reglementare să funcționeze în interesul superior al cetățenilor, pledând pentru procese de selecție transparente care să implice participarea și supravegherea publicului.

 

 

Sursa foto: Facebook/Assen Vassilev

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *