Ministrul Economiei anunță că a purtat discuții cu grupul italian GKSD Investment Holding cu privire la investițiile în România/ Ministerul transmite că grupul vrea să exploreze noi domenii de cooperare și să își crească prezența în țara noastră

Ștefan-Radu Oprea, ministerul economiei, GKSD Investment Holding Sursă: Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță că a avut discuții cu GKSD Investment Holding, companie globală de investiții, pentru realizarea investițiilor în România, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. Ministerul transmite că GKSD Investment Holding dorește să exploreze noi domenii de cooperare și să își crească prezența în România, având în vedere că grupul italian are în portofoliu de firme care activează în domenii diverse, de la servicii medicale, la construcții, energie și consultanță.

Ministerul transmite că, în scopul identificării unor domenii cu potențial pentru realizarea investițiilor, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, a participat miercuri, 13 septembrie a.c., la o întâlnire de lucru cu o delegație a grupul italian, condusă de Kamel Ghribi, președinte GKSD Investment Holding.

„În debutul discuțiilor, în calitate de conducător al delegației, dar și de președinte al Policlinicii San Donato, Kamel Ghribi a adresat mulțumiri ministrului Radu-Ștefan Oprea pentru deschiderea la dialog și a evidențiat bunele relații cu țara noastră, amintind acordul de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, încheiat între Ministerul Sănătății din România și Grupul San Donato, în 2013. De asemenea, acesta a precizat că, în virtutea bunelor relații, GKSD Investment Holding dorește să exploreze noi domenii de cooperare și să își crească prezența în România, având în vedere că grupul italian are în portofoliu de firme care activează în domenii diverse, de la servicii medicale, la construcții, energie și consultanță”, potrivit ministerului.

Reprezentanții ministerului, unul dintre proiectele menționate în cadrul discuțiilor a fost „Smart Clinics” sau „Clinicile Inteligente” – un concept care se concentrează pe îmbunătățirea calității vieții și stabilirea căilor de bunăstare, în care tehnologia și îngrijirea medicală de precizie sunt componente cheie. În acest sens, Kamel Ghribi și-a exprimat intenția de a deschide o astfel de clinică în București.

„La rândul său, ministrul Ștefan-Radu Oprea a declarat că economia românească are nevoie de investiții, mai ales în domeniul cercetării și al noilor tehnologii, iar expertiza GKSD Investment Holding este binevenită. În ceea ce privește alte domenii de interes care ar putea fi explorate, demnitarul a menționat energia regenerabilă, energia pe bază de hidrogen sau exploatare energiei eoliene offshore. Totodată, ministrul Ștefan-Radu Oprea a amintit că, pe durata mandatului său trecut (nr. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, perioada 2018-2019), a semnat un Memorandum de Înțelegere cu omologul său din Republica Italiană, astfel încât companiile din cele două țări să aibă posibilitatea de extindere a activității, împreună, în statele terțe. Dat fiind că GKSD Investment Holding este prezent în Africa (ex. Egipt, Kenia), cele două părți au întrevăzut oportunitatea de a devzolta proiecte viitoare în aceste state”, se mai transmite în comunicatul de presă.

Ministerul transmite că, la finalul întrevederii, părțile au convenit asupra creării unei echipe de lucru care să identifice proiecte și parteneriate de interes, iar ulterior să dezvolte un plan de acțiune comun. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a sugerat inițierea unor discuții și cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și cu Ministerul Energiei pentru a aprofunda toate aceste subiecte.

Sursă: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *