Ministrul Economiei, după avertismentul șefei FMI privind recesiunea: „România va avea o scădere a creșterii economice, așa cum a fost evidențiată și în bugetul pe 2023. Asta nu înseamnă că vom intra în recesiune”

Redacția ian. 2, 2023 0 comentarii
analiza calcule recesiune criza

Ministrul Economiei susține că România „va avea o scădere a creșterii economice”, dar asta nu înseamnă că „vom intra în recesiune” în 2023. Florin Spătaru a făcut aceste declarații luni, la Antena 3, fiind întrebat dacă avertismentul șefei FMI, Kristalina Georgieva, conform căruia o treime din economia mondială va intra în recesiune în acest an, se referă și la România.

„România va avea o scădere a creșterii economice, așa cum a fost evidențiată și în bugetul pe 2023. Asta nu înseamnă că vom intra în recesiune. Pe de altă parte țineți cont că creșterea PIB este bazată pe consum, consumul nu este estimat să scadă în perioada următoare și avem un plan ambițios de investiții”, a transmis Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Reamintim că șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a avertizat că o treime din economia mondială va intra în recesiune în acest an. Potrivit acesteia, anul 2023 va fi „mai greu” decât anul trecut, în condițiile în care SUA, UE și China își vor vedea economiile încetinind.

„Ne așteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune”, a declarat dna Georgieva în cadrul emisiunii de știri Face the Nation de la CBS.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *