Ministrul Economiei: “Legile pe Măsura HoReCa vor fi promulgate azi sau mâine, avem pregătite normele secundare”

Redacția iun. 10, 2021 0 comentarii
cafenea

Legile din Parlament pe Măsura HoReCa vor fi promulgate joi sau vineri, iar Ministerul Economiei are pregătite normele secundare de aplicare a Măsurii, care sunt deja publice, în dezbatere, a declarat joi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, în cadrul videoconferinţei “IMM-urile, oxigen pentru România”, organizat de News.ro.

În ceea ce privește Măsura privind spijinul acordat HoReCa, aceasta era gândită ca fiind o diferenţă din cifra de afaceri, era certificată de un bilanţ şi documente contabile, care se depun până pe 25 mai.

”În secunda aceasta aşteptăm şi am veşti că azi sau mâine vor fi promulgate legile din Parlament pe Măsura HoReCa. Noi avem pregătite normele secundare de aplicare a Măsurii, sunt deja în transparenţă (transparenţă decizională, în dezbatere publică, n.r.) şi sunt în concordanţă cu legea aferentă care va veni, care aşteaptă promulgarea. Nu putem să dăm normele de aplicare înainte să fie promulgată legea. Imediat cum avem promulgarea legii, dăm şi normele de implementare secundare. Singura parte la care trebuie să lucrăm este partea de aplicaţie cu STS-ul, unde suntem în testarea. Zilele acestea se face testarea, s-a făcut şi săptămâna trecută, e un proces, descoperim bug-urile, dar lucrurile merg bine”, a spus ministrul, citat de News.ro.

cafenea restaurant bar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *