Ministrul Energiei anunță un parteneriat între Hidroelectrica și Masdar, Producătorul de energie regenerabilă Masdar din Emiratele Arabe Unite, pentru producția de energie regenerabilă

324143010_905166360667675_2495627047754458757_n Sursă foto: Facebook/Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite despre parteneriatul companiei Masdar, cunoscută numele de Abu Dhabi Future Energy Company, companie de energie regenerabilă deținută de guvernele Emiratelor Arabe Unite, cu Hidroelectrica pentru producția de energie regenerabilă, potrivit unui mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că au fost deja demarate discuțiile la nivel tehnic. Ministrul Energiei a fost prezent în cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfășoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), la o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei și Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei.

„Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei, puncte de interes comune fiind operaționalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producția de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure și durabile, pentru sporirea eficienței energetice și a utilizării hidrogenului în mixul energetic. Totodată, am discutat despre planurile de investiții ale companiile emirateze pe care le vor face în țara noastră. De exemplu, compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producția de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuțiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesați de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei”, potrivit mesajului publicat pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook/Virgil Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *