Ministrul Energiei, după întâlnirea cu șefii Rompetrol: Nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”

Redacția aug. 5, 2021 0 comentarii
Rompetrol, Petromidia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că nu sunt probleme cu stocurile de carburanți, după o întâlnire de lucru cu reprezentanții Rompetrol.

La întâlnire au participat Beimbet Shayakhmetov – CEO, Iskander Abdibaitov – Chief Corporate Development Officer, Askar Abilov – Group CFO, Claudiu Contanu – Chief Trading pentru partea de stocuri și Boris Bucur (GM RP Energy).

“Am avut un dialog foarte bun în ceea ce privește stadiul investițiilor pe care trebuie să le facă Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român. Proiectul noii centrale de cogenerare de la Petromidia este în grafic și va fi finalizat în luna august 2023. Iar în ceea ce privește restul proiectelor vom mai avea discuții pentru ca investițiile să fie integrate în planul național de decarbonare”, a transmis Popescu, ]ntr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. La discuții a participat și secretarul de stat Dan Drăgan si Bogdan Stanescu – SAPE.

Lipsă de investiții în rafinăriile din România

Amintim că în 2 iulie, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la rafinăria Petromidia din Năvodari. În urma evenimentului, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Numărul deceselor a crescut de atunci la 3. Incendiul de la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group – s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost atunci sistate, a informat compania.

Mai mulți angajați și foști angajați ai Petromidia au povestit pentru Info Sud-Est și G4Media despre lipsa reviziilor și a lucrărilor de modernizare. Aceștia au mai spus că, deși ar cunoaște problemele de funcționare ale rafinăriei, conducerea companiei ar refuza constant să le rezolve. Aceștia mai susțin că problemele sunt cunoscute de toți angajații, că au fost semnalate în nenumărate rânduri superiorilor, dar că activitatea continuă după principiul ”lasă, că merge”.

Sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Chesaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.