Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Cred că pe proiectul offshore îmbunătățit vor porni investițiile în Marea Neagră

Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, miercuri, după adoptarea legii offshore, că crede că acum vor porni investițiile pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră.

„Atât statul, cât și investitorii au de câștigat și ne așteptăm ca deciziile de invesitție să poată fi luate. Eu cred că România va avea foarte mult de câștigat odată ce vom deveni independenți energetic. România câștigă din redevență, câștigă din impozitul pe profit al companiilor, din locurile de muncă care se vor crea, din TVA, din impozitul pe forța de muncă. România devine independentă energetic și nu o să mai avem probleme cu aprovizionare cu gaze naturale […] Cred că pe proiectul acesta mai bun, îmbunătățit vor porni investițiile în Marea Neagră”, a declarat Virgil Popescu.

Proiectul legii offshore, menit să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră, a fost aprobat miercuri în Camera Deputaților. Mai este nevoie acum doar de promulgare și publicare în Monitorul Oficial ca legea să intre în vigoare.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *