Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a omis din CV faptul că a fost mason. Nici cele „peste 600 de articole de specialitate” scrise nu sunt enumerate

Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu, propus de social-democrați în Guvernul PSD-PNL-UDMR condus de generalul Nicolae Ciucă, și-a publicat în cele din urmă CV-ul pe site-ul ministerului pe care îl conduce. El a omis însă să spună că în trecut a fost membru al asociației masonice Marea Lojă Națională.

CV-ul noului ministru al Finanțelor arată o formare educațională destul de slabă. Astfel, după ce a absolvit Liceul Teoretic Gheorghe Șincai din Bucureşti, în 1992, Adrian Câciu (47 ani) a urmat cursurile Facultății de Relaţii Comerciale și Financiar Bancare Interne și Internaţionale de la
Universitatea Româno – Americană, între anii 1992 și 1997, fiind licențiat în februarie 1998 la Academia de Studii Economice Bucureşti. Ulterior, el a urmat și cursurile de Master în „Managementul proiectelor de dezvoltare rurală şi regională” la Facultatea de Economie Agroalimentară – ASE București, absolvite în 2011. Apoi a mai obținut doar un atestat în specialitatea de Formator, în 2018.

Ca experiență profesională, Adrian Câciu menționează că a lucrat, între 1993 și 2001, la două firme: Sale Adviser la SC DIMA PRIMA SRL și Administrator la SC INTERMAD IMPEX SRL.

În 2001, Adrian Câciu a început să lucreze la stat, lucru pe care l-a făcut neîntrerupt în ultimii 20 de ani. El a trecut pe la Agenţia Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Primăria Municipiului Buzău, iar din noiembrie 2020 până în prezent este și consilier pe probleme economice și fiscal-bugetare la Partidul Social Democrat.

Adrian Câciu afirmă în CV că este participant la elaborarea a trei programe de guvernare ale PSD (inclusiv cel prezent).

El mai susține că este „specializat în analiza macroeconomică și politica fiscal-bugetară, autor a peste 600 de articole de specialitate”, fără a menționa niciunul dintre acestea.

Adrian Câciu „uită” însă să menționeze în CV că a fost membru al asociației masonice Marea Lojă Națională, după cum a scris Economedia aici.

Câciu s-a remarcat în ultimii ani prin desele apariții TV pe post de analist economic.

Câciu are și un blog. Textul introductiv începe astfel:

  • ”Ce tare!!! Aici ar trebui să vă spun cine sunt! Mulţi dintre voi mă cunosc, ceilalţi mă vor cunoaşte mai mult prin prisma postărilor de pe acest blog, astfel că o prezentare „civilă” o voi face succint, în continuare :
  • Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt. Nu, nu sunt cineva special, sunt un om cât se poate de normal, care profită la maxim de ceea ce viaţa îi dăruieşte şi care se călăuzeşte după principiul „dacă iubeşti viaţa, atunci şi viaţa te va iubi pe tine”. Sunt economist de profesie, îmi place să gândesc, îmi place să cunosc lucrurile şi să le fac atunci când ştiu cu ce se mânâncă, îmi place să citesc, îmi plac oamenii şi în general, lumea, cânt, dansez, trăiesc”.

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.