Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, invitat de către USR, pe 8 martie, la „Ora Guvernului” în Senat

Redacția feb. 27, 2023 0 comentarii
Adrian Caciu

USR îl invită pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la Ora Guvernului, în Senat, pe 8 martie, pentru a explica de ce deficitul bugetar al României a atins „niveluri record”, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al USR transmis, luni, Agerpres, „ministrul Finanţelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica «taxa de solidaritate» şi dacă nu cumva aceasta este pur şi simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale”.

„Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce creşte deficitul bugetar şi de ce, în loc să reducă din cheltuieli şi să adopte măsuri care să stimuleze economia, guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca şi cresc taxele pentru cei care produc. Şi eliminarea unor facilităţi fiscale, aşa cum preconizează ministerul să facă, tot creşteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu specialii şi cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi guvernul”, a afirmat liderul senatorilor USR, Radu Mihail.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *