Ministrul Finanțelor despre bugetul 2021: “Încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor”

Redacția apr. 9, 2021 0 comentarii
autostrada transilvania, basculante

 

Suma totală prevăzută în buget pentru investiţii din acest an este de 62 de miliarde de lei, fiind în creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, la un eveniment online. Acesta a mai menționat că se încearcă “un nou record în privinţa investiţiilor”, notează Agerpres.

“Este vorba de o creştere record a investiţiilor. Suma totală în buget pentru investiţii este de 62 de miliarde de lei. Este o creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%. Evident, încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor, suma de anul trecut fiind şi ea tot un record. Mă încurajează faptul că datele de pe trimestrul I confirmă o creştere a investiţiilor comparat cu trimestrul I anul trecut. Vorbim de 2 miliarde şi jumătate în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi în structură, ceea ce estimam la începutul anului, adică 54% din investiţii fiind fonduri europene se confirmă”, a spus Alexandru Nazare, la conferinţa online “Upgrade România – investiţiile, colacul de salvare al economiei”, organizată de DC News.

El a precizat că este importantă contribuţia marilor proiecte şi absorbţia fondurilor europene. În privinţa absorbţiei fondurilor europene, rolul ministerelor care le gestionează este foarte important, precum şi rolul companiilor care implementează fonduri europene. Potrivit ministrului FInanţelor, cel mai important este, din acest punct de vedere, Ministerul Transporturilor.

De asemenea, el a menţionat că, din datele pe care le deţine, există o creştere a cheltuielilor cu investiţiile în trimestrul I.

sursa foto: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.