Ministrul Finanțelor, după vizita guvernatorului Băncii Japoneze: România are perspective să emită obligațiuni Samurai, emise pe piaţa din Japonia, și obligațiuni verzi în 2023

Redacția sept. 9, 2023 0 comentarii
Bolos si japonezii

România are perspective să emită obligațiuni Samurai, emise pe piaţa din Japonia, și obligațiuni verzi în 2023, spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, după o vizită a guvernatorului Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională.

“România are nevoie de surse multiple și variate de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare în educație, sănătate și alte sectoare critice. În acest sens, am o veste bună: avem perspective să emitem obligațiuni Samurai și obligațiuni verzi în 2023. Pentru noi, diversificarea bazei de investitori pe piața japoneză este o oportunitate semnificativă să ne diversificăm sursele de finanțare”, a transmis Boloș, pe pagina sa oficială de Facebook.

Declarația vine după ce Ministerul Finanţelor a primit vizita guvernatorului Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională (JBIC), Nobumitsu Hayashi. Potrivit ministrului român, discuțiile au vizat dezvoltarea infrastructurii, proiecte de investiții și potențialele oportunități de finanțare.

“Am primit angajamentul că ne vor sprijini eforturile de diversificare a bazei investiționale, fiind evidențiat potențialul de colaborare în domenii precum infrastructură, energie verde sau dezvoltare durabilă”, a spus Boloș.

 

Sursa foto: Marcel Bolos, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *