Ministrul Finanțelor: Nu creștem impozite și taxe în 2024, nu încape în discuție creșterea TVA/ Ministrul recunoaște că o singură cotă de TVA este o alternativă de luat în calcul

Marcel Bolos, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a transmis, marți, că Guvernul nu crește impozite și taxe în 2024 și că „nu încape în discuție creșterea TVA”, însă a recunoscut că o singură cotă de TVA este o alternativă de luat în calcul.

Marcel Boloș a declarat că „reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”. Însă el a spus că „este prematur” de precizat care va fi soluția.

Ministrul a subliniat că Guvernul „nu crește impozite și taxe în 2024” și că „nu încape în discuție creșterea TVA”.

El a afirmat că obiectivul Guvernului este să mențină un echilibru între nevoile românilor și evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor.

Ministrul Finanțelor mai susține că cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investițiilor private, la creșterea numărului de locuri de muncă și la consolidarea capitalului autohton, fiind „un pilon al stabilității fiscale și a predictibilității pentru întregul sector economic”.

El mai afirmă că echilibrarea deficitului trebuie realizată „prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă și prin combaterea evaziunii fiscale, nu prin modificarea sistemului fiscal”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *