Ministrul Finanţelor promite 1 miliard de euro pentru susținerea producătorilor români, în special de hrană, pentru ca aceștia să aibă costuri de producție cât mai reduse

Adrian Câciu Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Autorităţile lucrează la un program de finanţare de peste un miliard de euro pentru susţinerea producătorilor români, în special a celor care se ocupă  de procesare hrană, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

“În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse”, a spus Adrian Câciu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei “Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, organizată de Carmistin şi Asociaţia Fermierilor din România.

Ministrul Finanţelor a subliniat faptul că statul român va continua finanţarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene.

De asemenea, acesta a anunţat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi iniţiative de finanţare, adaptate mai bine nevoilor pieţei interne şi a transmis participanţilor să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităţilor de finanţare, care trebuie concretizate în piaţă şi în evoluţia acesteia.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

  1. E fanfaronadă!
    Nu cred ca mai se produce ceva hrana in Romania!
    Pâinea, covrigi, dr ex., vin congelator din Ungaria, Polonia, etc.
    Patrunjelul mai ar fi la hrana.😫😫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *