Ministrul german de Finanțe: “Este necesar ca bugetul apărării să crească în următorii ani”

Redacția mart. 11, 2023 0 comentarii
germania, steag germania

Bugetul de apărare al Germaniei va trebui să crească “în următorii ani”, a declarat ministrul de finanțe Christian Lindner într-un interviu acordat unui ziar de duminică, scrie Reuters.

Lindner a amânat joi prezentarea primului proiect de buget, dar este de așteptat ca miercurea viitoare să facă publice planurile sale pentru cea mai mare economie a Europei și va prezenta, de asemenea, planificarea financiară până în 2027.

Într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, care a fost distribuit în avans sâmbătă, el a declarat că este deschis la creșterea cheltuielilor pentru apărare, dar a precizat că discuțiile vor fi dificile, deoarece un deceniu de rate scăzute ale dobânzii și de creștere a veniturilor guvernamentale a luat sfârșit.

“Situația cu care ne confruntăm acum în planificarea bugetului pentru 2024 nu poate fi comparată cu nicio deliberare bugetară din ultimii zece ani”, a spus Lindner.

“Realitatea este acum diferită. Pentru prima dată în mai mult de un deceniu, trebuie să ne consolidăm”, a spus el.

Dar, în ciuda necesității de a restrânge fiscalitatea, el a fost în favoarea creșterii cheltuielilor pentru apărare. “Este necesar ca bugetul apărării să crească în următorii ani”, a declarat Lindner.

“Mai ales dacă ieșirile din programul special pentru forțele armate germane nu mai pot contribui la atingerea obiectivului de 2%”, a spus el, fără a oferi cifre specifice.

Sursa foto: Pexels Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *