Ministrul Muncii: Nu se va mai acorda șomaj tehnic după starea de alertă și nu mai este obligatorie telemunca

telemunca-teleworking-computer-calculator-Pexels-e1604673995101 Foto: Telemuncă / Pexels.com

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că, după ce se va ridica starea de alertă, nu se va mai acorda șomaj tehnic, nu mai sunt obligatorii decalarea programului de muncă şi nici telemunca şi nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituţiile de stat.

„Ridicarea stării de alertă aduce schimbări și în domeniul gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Astfel, nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă”, a transmis Budăi.

De asemenea, valabilitatea contractelor colective de muncă (CCM) se prelungește automat tot cu 90 de zile, iar părinții care au în îngrijire copii sau adulți cu handicap înscriși în sistemul de învățământ pot primi zile libere până la finalul anului școlar 2021-2022.

„Nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de muncă și nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului. Nu în ultimul rând, nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituțiile de stat”, a scris Budăi pe Facebook.

Foto: Telemuncă / Pexels.com

Comentarii

 1. “nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituţiile de stat.”
  😃😃😃
  Nicaeri la stat nu mai e demult concurs!
  Daca esti membru de partid nu dai nicoun concurs!
  Daca esti Amanta cuiva e la fel!
  Daca vrei la Primarie spaga la Primar si esti angajat la stat!
  Sa vezi concursuri la bugetari!
  🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *