Ministrul Muncii: Pensia minimă se majorează la 1.000 lei. Punctul de pensie crește la valoarea de 1.586 lei / Salariul minim pe economie va fi de 2.550 de lei

Marius Budăi Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat joi că a semnat ordonanțele pentru majorarea alocațiilor pentru copii și pentru creșterea pensiilor, de la 1 ianuarie.

Ministrul a precizat că majorarea alocațiilor de stat pentru copii se va face așa cum s-a prevăzut în programul de guvernare. Programul prevede o creștere a alocațiilor la 243 lei, din ianuarie 2022.

A doua ordonanță se referă la majorarea pensiilor. Potrivit ei, pensia minimă se va majora de la 800 lei la 1.000 lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 lei la valoarea de 1.586 lei.

Referitor la ajutorul de 1.200 lei acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 1.600 lei, Marius Budăi a afirmat că în prezent sunt discuții în coaliție pentru forma finală, nu dacă „să se dea sau să nu se dea”.

Potrivit lui, nu este vorba de a treisprezecea pensie, ci despre o sumă care va fi acordată o singură dată în luna ianuarie, astfel încât cetățenii români și cei cu pensii mai mici să fie protejați în fața valului de scumpiri.

El a precizat că nu s-a discutat de varianta voucherelor, ci doar de sume de bani.

Marius Budăi a mai declarat că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie 2022, de 2.550 de lei.

„Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a spus Budăi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Cu riscul ca ma repet,vin din nou cu întrebarea:pentru pensionării care depășesc patru mii de lei pe luna și asta datorita indexarii,reintroducerea reținerii CAS-eului se face la suma care depășește 4mii sau la întreaga sumă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *