Ministrul Muncii: Vom discuta cu Comisia Europeană să îndreptăm chestiuni din PNRR. Unul este pragul de 9,4% din PIB pentru pensii

Redacția dec. 9, 2021 0 comentarii
Marius Budai

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat joi că va avea discuții cu Comisia Europeană pentru a îndrepta anumite chestiuni din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum limita de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile cu pensiile.

„În acest an cheltuielile cu pensiile au fost de 95 miliarde lei. Pentru anul următor avem un supliment de 11 miliarde lei, adică un prag de 106 miliarde lei. Vom avea discuții cu Comisia Europeană să explicăm anumite chestiunii din PNRR și să încercăm să îndreptăm anumite lucruri care din punctul nostru de vedere nu sunt la locul lor. Și unul din aceste aspecte este acest prag, de 9,4% din PIB pentru pensii”, a spus ministrul Budăi într-o conferință de presă.

Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) include un obiectiv ca totalul cheltuielilor publice brute cu pensiile să nu depășească 9,4% din PIB în perioada 2022-2070.

Ministrul Marius Budăi a criticat și anterior acest prag: „Nu-l înțeleg. De ce UE are acum 13%, noi prin legea 127 ne-am propus 11,7%, iar domnul Ghinea a spus 9,4%? Eu personal nu înțeleg”.  „Ar trebui să ne spună fostul ministru care a prins acest lucru în PNRR, în contextul in care media UE cu plata pensiilor din sistemul public doar este de 13%. De ce USR și domnul Ghinea i-au vrut săraci pe părinții și bunicii noștri, întrebați-l pe dumnealui”, a declarat ministrul Muncii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *