VIDEO UPDATE Aviz pozitiv pentru ministrul propus al Agriculturii / Adrian Chesnoiu, gafă la audierile în Parlament: „Strategia europeană de la furcă… de la fermă la furculiță”

Carmen Radu nov. 24, 2021 0 comentarii
Adrian Chesnoiu

Adrian Chesnoiu, ministrul propus al Agriculturii în Guvernul PSD-PNL-UDMR, a primit aviz pozitiv la audierile de miercuri în comisiile de specialitate din Parlament. Acesta a primit 24 de voturi pentru și patru împotrivă. În cadrul discursului, el a făcut o gafă referitoare la programul „Farm to Fork”, numind-o „strategia europeană de la furcă”, după care s-a corectat.

UPDATE Adrian Chesnoiu a fost avizat pozitiv, primind 24 de voturi „pentru” și 6 voturi „împotrivă”.

„Strategia europeană de la furcă.. de la fermă la furculiță are o viziune care a născut foarte multe rumori în domeniul agriculturii”, a spus Chesnoiu, la audieri.

El a precizat că agricultura este la un moment de răscruce și că „România este un mare producător de cereale care are un potențial fantastic, dar în utlimii 30 de ani nu am știut să-l exploatăm”.

„Suntem poate printre puținele state care avem un deficit de balanță comercială pe produse agroalimentare. Trebuie să înțelegem în al 12-lea ceas că este responsabilitatea noastră, a factorilor decidenți, să venim cu politici publice coerente”, a spus el.
Ce declarații a mai făcut ministrul propus:

  • Este datoria noastră să intervenim legislativ și să să finalizăm legea practicilor comerciale neloiale în cazul produselor care ajung la raft de 3-4 ori mai scumpe
  • Creșterea prețurilor este la nivel global
  • Ce trebuie să facă România? Să gândească acea strategie care să-i asigure independența
  • Tot ce este românesc trebuie protejat
  • Despre Casa de Comerț UnireA: Toți își dezvoltă mecanisme statale de intervenții. Trebuie să ne asigurăm că nicio roșie românească nu va mai râmâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației iar producția de legume și fructe să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor, al niște prețuri pe care să și le poată permite

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *