Ministrul Transporturilor despre restructurarea TAROM: flota va fi redusă la 17 aeronave în următorii ani. Urmează și concedieri colective

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

Flota companiei aeriene de stat va fi redusă în următorii ani, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Compania are acum 29 de avioane, dar în 2024 doar 17 aeronave vor mai purta însemnele Tarom, a declarat ministrul la Digi24. În prezent, TAROM are aproximativ 1.440 de salariați, iar ținta este ca operatorul aerian să rămână cu doar 1000 de angajați.

„Pe partea de uniformizare a flotei vor rămâne cu ATR și Boeing. O să rămână undeva la 17 aeronave cu uniformizare, ceea ce reduce mult costurile. Asta a fost o mare problemă a TAROM: să opereze 3 tipuri de aeronave”, a arătat ministrul transporturilor în interviul pentru canalul de știri. În prezent, TAROM are 29 de avioane, după ce în perioada 2017-2020 în flota sa au intrat mai multe aeronave Boeing și ATR, iar șefii transportatorului aerian nu au reușit deocamdată să scape de cele vechi. O parte dintre avioanele actuale vor fi vândute. Șapte aeronave mici, folosite în cursele interne sau pe distanţe scurte, ar urma să fie predate celor de la ATR, cu care TAROM a semnat un contract pentru achiziția de aeronave noi.

Afectată de pandemie, dar și de problemele financiare cu care se confruntă din 2008, TAROM a intrat într-un amplu proces de restructurare, care prevede, pe lângă reducerea și uniformizarea flotei, și renunțarea la sute de angajați. O parte au plecat deja de bunăvoie, alții vor părăsi compania prin concedieri colective. În prezent TAROM are aproximativ 1.440 de salariați, însă ținta este ca operatorul aerian să rămână cu doar 1000 de angajați. „TAROM are un plan de restructurare care a fost discutat și la Comisia Europeană, care implică și reducerea de personal”, a mai spus ministrul.

Drulă spunea, în martie, că TAROM ar putea reveni pe profit, conform planului de restructurare, în perioada 2024 – 2025.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *