Ministrul ungar al Afacerilor Externe laudă companiile maghiare, în România: “Ne bucurăm că firme importante din Ungaria pot contribui semnificativ la succesul economiei române”. Schimburi comerciale record între cele două țări

Szijjártó Péter, Bogdan Aurescu Foto: Szijjártó Péter, Facebook

Anul trecut s-au înregistrat schimburi comerciale de 11 miliarde de euro între România şi Ungaria, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, a spus ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, citat de News.ro. Omologul său maghiar Péter Szijjártó a declarat că încurajează companiile din Ungaria să îşi crească investiţiile în România, dar şi companiile din România să studieze mediul de afaceri din Ungaria, în cadrul unei vizite în România.

Bogdan Aurescu a anunţat că schimburile comerciale dintre cele două ţări se află în creştere şi după primele trei luni ale acestui an.

“Avem o relaţie economică în creştere. Există anul trecut schimburi de 11 miliarde de euro între România şi Ungaria, care sunt în creştere faţă de anul anterior cu peste 22%. Şi am constatat că această tendinţă de creştere se menţină, pentru că în acest an, în primele trei luni, există deja o creştere cu peste 34% a schimburilor faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021”, a transmis ministrul român de externe.
El a mai anunţat că în cadrul vizitei pe care o va face în Ungaria la finalul acestui an va fi inaugurată o cameră de comerţ comună româno – maghiară.

“Am convenit ca până la finalul anului să finalizăm proiectul Camerei Comune de comerţ româno-ungare, care va avea sediul la Budapesta, iar la sfârşitul lui noiembrie, când voi merge în vizită, împreună, vom inaugura această cameră comună de comerţ. Ea este foarte utilă pentru a promova în continuare schimburile comerciale, pentru a atrage noi investiţii reciproce, pentru a echilibra balanţa comercială care în acest moment este în defavoarea României, dar şi pentru a stimula investiţiile româneşti în Ungaria”, a explicat Bogdan Aurescu.

La rândul său, Péter Szijjártó a declarat că încurajează companii din Ungaria să investească în România, dar şi companiile din România să îşi studieze mediul de afaceri din Ungaria.

“Schimburile comerciale anul trecut au depăşit orice record. Aceşti 11 miliarde de euro înseamnă o dimensiune nemaivăzută şi cei 30 la sută creştere care se vede până acum arată aceeaşi traiectorie. Ne bucurăm că Mol, Richter sau OTP, companii semnificative din Ungaria pot contribui semnificativ din ce în ce mai semnificativ la succesul economiei române. În continuare încurajăm companiile din Ungaria să îşi crească investiţiile în România şi încurajăm companiile din România să studieze mediul de afaceri din Ungaria, considerând impozitul pe companie, cel mai mic din Europa, să investească în Ungaria”, a transmis ministrul maghiar de Externe.

Foto: Szijjártó Péter, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *