Mitsubishi ar putea suspenda producția din Rusia, ca efect al sancțiunilor impuse după invadarea Ucrainei

Redacția mart. 1, 2022 0 comentarii
outlander

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors a anunțat că ar putea suspenda producția și vânzarea mașinilor sale în Rusia, deoarece sancțiunile economice impuse Rusiei ar putea declanșa întreruperi ale lanțului de aprovizionare.

Casa comercială japoneză Mitsubishi Corp deține 141 de dealeri Mitsubishi în Rusia, potrivit site-ului propriu.

Japonia s-a alăturat marți Statelor Unite și altor aliați pentru a impune sancțiuni suplimentare Rusiei, inclusiv înghețarea activelor liderilor țării și a trei instituții financiare.

Mitusbishi este aliată cu Renault, altă companie cu prezență solidă în Rusia, unde deține controlul Avtovaz, companie care produce printre altele marca Lada.

Și Renault a anunțat că va suspenda unele operaţiuni la fabricile sale de asamblare de maşini din Rusia, din cauza blocajelor logistice cauzate de lipsa pieselor. Nu a precizat dacă lanţul său de aprovizionare a fost afectat de conflict, dar o purtătoare de cuvânt a spus că acţiunea este o consecinţă a întăririi controalelor la graniţele dintre Rusia şi ţările învecinate, prin care piesele sunt transportate cu camioane.

Producătorul auto francez se numără printre companiile occidentale cele mai expuse Rusiei, unde realizează 8% din veniturile sale de bază, potrivit Citibank.

Sursa foto: Mitsubishi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *