Mitsubishi va lansa, la anul, un SUV hibrid bazat pe Renault Captur

outlander Sursa foto: Mitsubishi

Mitsubishi, care s-a retras din Europa, dar a revenit asupra deciziei în 2021, va lansa un nou model hibrid al SUV-ului ASX, bazat pe Renault Captur. Japonezii spun că noul ASX va fi unul dintre cele două modele bazate pe modele Renault, și va contribui la consolidarea prezenței producătorului auto japonez în Europa.

ASX va fi produs de Renault la uzina sa din Valladolid din Spania și va fi disponibil cu sisteme de propulsie hibrid și plug-in hybrid atunci când va fi pus în vânzare în primăvara anului 2023.

Al doilea model bazat pe Renault va fi lansat până la sfârșitul anului 2023. Alianța intenționează să investească 23 de miliarde de euro în mașini electrice și electrificate până în 2025.

„Factorul de formă SUV continuă să prevaleze în Europa și, pe măsură ce hibridele plug-in devin mainstream, ne vom baza pe următoarea generație ASX”, a spus Frank Krol, directorul executiv al Mitsubishi Europe.

Mitsubishi a declarat că va părăsi piața europeană în 2020, după ce s-a străduit să obțină profit în regiune, dar producătorul de automobile a anulat această decizie în 2021, după ce Renault a acceptat să construiască două modele Mitsubishi noi pentru Europa în fabricile sale.

Cu toate acestea, Mitsubishi a redus numărul de piețe în care operează. De exemplu, compania a declarat că cele două modele noi nu vor fi vândute în Marea Britanie.

Vânzările de mașini ale Mitsubishi în Europa au scăzut cu 32%, până la 69.201 de vehicule anul trecut, potrivit JATO Dynamics.

Mitsubishi Mirage/Space Star rămâne cel mai bine vândut model al mărcii, reprezentând mai puțin de jumătate din vânzările producătorului auto.

Mitsubishi se gândește, de asemenea, să lanseze un vehicul electric în Europa. „Pentru a supraviețui în Europa, avem cu siguranță nevoie de o platformă pentru vehicule electrice, așa că vehiculele electrice sunt foarte posibile pentru noi”, a spus Kato în discursul său.

În cadrul aceleiași prezentări ale Alianței, Nissan a declarat că va lansa un înlocuitor complet electric pentru Micra, bazată pe noua platformă CMF-BEV împărtășită cu viitorul Renault 5. Prima mașină bazată pe noua platformă va fi pusă în vânzare în 2024.

Sursa foto: Mitsubishi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *