Modernizare DN 2 (E85) București-Urziceni : CNAIR a primit patru oferte la contractul pentru studiul de fezabilitate pe lotul de la Afumați. Vor fi construite și pasaje pietonale

DN 2 Voluntari

CNAIR a primit patru oferte de la proiectanți la contractul pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării Drumului Național 2 București-Urziceni, lotul de 7 kilometri de la Afumați, jud. Ilfov. Între Centura București și Afumați, pe DN 2 constructorul lotului 3 al Autostărzii A 0 București Nord a început lucrările pentru nodul rutier Afumați care va asigura descărcarea lotului 2 UMB Corbeanca-Afumați și intrarea din DN 2 în Autostrada A 0, situație care va aduce și mai mult trafic pe DN 2 -E 85 (se va ridica și restricția de tonaj de pe A0). Pentru întreg lotul 3 Afumați-Pantelimon (8,5 km.) termenul de execuție este de 18 luni.

Este un sector de 7 kilometri cuprins între km 11 și km 18 care va fi modernizat, iar pe traseu vor fi construite pasaje pietonale subterane. În 2022, CNAIR semna un contract de peste 40 de milioane lei pentru modernizarea DN 2 pe un tronson de 4 kilometri (km 7 – km 11 ) din Voluntari, reparații la pasajul peste Centura București și execuția a 5 pasaje pietonale subterane (detalii aici).

Ofertele din SEAP :

1. Ofertant unic : TEHNO CONSULTING SOLUTION,

2. Ofertant unic : Mem Project Construct S.r.l,

3. Ofertant unic : Like Consulting SRL,

4. Ofertant unic : INCONS.

CNAIR menționează că sectorul de drum de pe DN 2 – Afumați are două benzi de circulație pe sens, un trafic foarte ridicat cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. De asemenea, pe DN 2 la km 15 este prevăzut un pasaj pietonal subteran, un alt pasaj pietonal subteran este prevăzut la km 16, intersecția DN 2 cu strada Fagului și strada Revoluției, tot la km 16, la intersecția cu DJ 200 A este prevăzut un sens giratoriu, iar la km. 18, la ieșirea spre Șindrilița un punct de întoarcere tot cu giratoriu.

„In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: • Expertiza Tehnica pentru sectorul de drum national DN 2 km 11+500 – km 18 + 330 aferent Proiectului; • Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate “Modernizare DN 2 km 7 + 848 – km 18 + 330 – Etapa II – Modernizare DN 2, Sector km 11+500 – km 18 + 330”, potrivit datelor din SEAP.

Studiul de Fezabilitate (Etapa II) a proiectului de modernizare are o durată de 7 luni și este finanțat din fonduri de la Buget. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu a explicat că studiul de fezabilitate include o expertiză tehnică pentru sectorul de drum din Afumați și va prezenta propunerile pentru amenajarea de trotuare, iluminat public și pasaje pietonale.

„DN 2 Afumați. Este vorba despre studiul de fezabilitate pentru modernizarea sectorului de drum cuprins între km 11+500 – km 18+330, pe raza localității Afumați. Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

amenajare trotuare
realizare sistem de iluminat public
 realizarea unor treceri de pietoni cu pasaje subterane. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata fiecărui contract va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a Studiului de Fezabilitate”. (Achizitia se refera la un proiect si/sau program finantat din fonduri ale Uniunii Europene:Nu Tip finantare :Fonduri bugetare se arată în SEAP).
Contractul pentru Studiul de Fezabilitate are o valoare cuprinsă între 1,2 și 1,4 milioane lei, iar evaluarea celor 4 oferte are termen estimat 24 iunie 2024.

 

Comentarii

 1. Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate “Modernizare DN 2 ”
  Bălarii pe campii!
  Mai facem un SF!
  Mai revizuim.
  Mai actualizam.
  Bla, bla.bla.
  Si drumul Nu se va termina!😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *