VIDEO Autostrada București Nord : primele două foreze au început lucrările pe lotul 3 la nodul rutier DN 2-Afumați. Chinezii și-au respectat angajamentul și au început lucrările înainte de termen

Autostrada București Nord lot 3 China ASCORO

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Nord lucrează cu două foreze la nodul rutier de la Afumați (DN 2), continuarea lotului UMB deschis la sfârșitul anului trecut până la Pantelimon-Cernica, legătura cu lotul 4. Lotul 3 Afumați-Pantelimon are o lungime de 8,5 kilometri, iar firma din China (CCECC- China Civil Engineering Construction) și-a respectat angajamentul de a începe lucrările pe secțiunea de doar 2 kilometri care să permită și deschiderea celor 9 kilometri de autostradă muzeu dintre A 3 București-Ploiești și DN 2 Afumați.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 Afumați (DN 2) – Pantelimon (DN 3) a fost semnat în martie 2023 cu o firmă din China, atribuirea fiind posibilă pentru că procedura de achiziție și desemnarea câștigătorului s-au făcut anterior Ordonanței de Urgență (din 2021)  care interzice firmelor din China să participe la licitațiile publice ale Statului Român. Termenul de proiectare este de 12 luni și se calculează de la data de 22 mai 2023 după cum Economedia a explicat aici.

În șantier se fac lucrări de decopertare și pregătiri pentru forarea piloților viitorului pasaj peste DN 2 (nodul rutier).

Imagini din dronă înregistrate vineri, 5 aprilie după-amiază au fost publicate pe Canalul YouTube Construim România :

Autorizația de Construire a fost emisă pe 11 martie 2024 pentru lucrări pe 2,2 kilometri, legătura lotului 2 UMB (secțiunea muzeu de 9 kilometri dintre A 3 București-Ploiești și DN 2). Pe 29 noiembrie, CNAIR a inaugurat doar 10 din cei 19 km. ai lotului 2, între DN 1 Corbeanca și A 3, iar alți aproape 9 kilometri au rămas ,,muzeu” pentru că descărcarea lotului 2 la Afumați este printr-un nod rutier care face parte din contractul lotului 3 atribuit constructorului din China. Lotul 3 Afumați-Pantelimon (8,5 km.) se conectează la est cu lotul 4 UMB A2-Cernica (4,5 km.) cu Aviz de Mediu emis în urmă cu 2 săptămâni.

Comentarii

    • La inceputul anului sugerau ca am putea vedea deschiderea pana la DN2 in vara de la ei, insa cred ca au fost putin cam optimisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *