Musk spune că Tesla ar putea scădea prețurile mașinilor sale dacă inflația va încetini

masini, Tesla sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat vineri că producătorul de automobile electrice ar putea reduce prețurile pentru mașini dacă inflația se va calma, scrie Reuters.

Musk a răspuns vineri la un mesaj pe Twitter în care era întrebat dacă Tesla are în plan să micșoreze prețurile pe care le-a crescut pentru a învinge pandemia și problemele lanțului de aprovizionare.

„Dacă inflația se calmează, putem reduce prețurile pentru mașini”, a spus Musk într-un răspuns pe Twitter.

Tesla a majorat de mai multe ori prețurile mașinilor în ultimele luni cu câteva mii de dolari, pe măsură ce costurile materiilor prime, de la aluminiu la litiu, folosite în mașini și baterii, au crescut vertiginos, în timp ce producătorii auto se luptă să se aprovizioneze cu cipuri și alte bunuri din cauza unei penurii la nivelul întregii industrii.

Musk a avertizat în ultimele săptămâni cu privire la riscul unei recesiuni și a declarat că are un „sentiment super negativ” cu privire la economie.

Prețurile de consum din Statele Unite au urcat în iunie cu 9,1%, la un nivel maxim al ultimilor aproape 41 de ani, în condițiile în care costurile cu benzina și alimentele au rămas ridicate. Această creștere înseamnă vremuri grele pentru companiile care caută acum să reducă costurile și să își modifice planurile de angajare.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *