Muzeul Luvru, una dintre cele mai populare destinații turistice europene, a fost evacuat și închis sâmbătă “din motive de securitate”

Luvru

Cel mai mare muzeu din lume și-a închis în mod excepțional porțile la prânz, după ce “a primit un mesaj scris care semnala un risc pentru [structura] și pentru vizitatorii săi”, transmite Le Monde.

Muzeul Luvru, din Paris, cel mai mare din lume, a fost evacuat și închis în mod excepțional, sâmbătă 14 octombrie la prânz, ” din motive de securitate” , în timp ce Franța se află în alertă de “atac de urgență” în urma unui atentat islamist în Arras.

“Luvrul a primit un mesaj scris care semnala un risc pentru muzeu și vizitatorii săi” și “a ales (…) să îl evacueze și să îl închidă pentru o zi, timp pentru a efectua verificările esențiale” , a declarat un purtător de cuvânt după anunțul închiderii pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter) .

Franța a intrat vineri seară în alertă “atac de urgență”, cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, înjunghiat mortal de un tânăr “pe dosar S” în fața unui gimnaziu. din Arras.

Potrivit Louvre, “persoanele care și-au rezervat o vizită [a muzeului] în timpul zilei vor fi rambursate” .

Sursa Foto: Louvre, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *