Nemții de la Knauf investesc 120 de milioane de euro într-o nouă linie de producție în Croația

Redacția feb. 25, 2023 0 comentarii
bani, finantari, euro

Producătorul german de sisteme constructive ușoare Knauf Insulation, prezent și pe piața din România, va investi 120 de milioane de euro în Croația, potrivit SeeNews.com. Ministrul croat al economiei, Davor Filipovic, s-a întâlnit cu reprezentanți ai grupului Knauf pe 24 februarie 2023, pentru a discuta despre o investiție de 120 de milioane de euro planificată de Knauf Insulation într-o nouă linie de producție în Novi Marof.

Aceasta este cea de-a doua linie de producție din Nori Marof. Noua linie va avea o capacitate de producție de 60.000 de tone și va crea cel puțin 70 de noi locuri de muncă, a precizat ministerul economiei într-un comunicat de presă.

Knauf Insulation face parte din grupul global Knauf, care este prezent în Croația din 1980, când a deschis fabrica pentru producția de izolații pe bază de vată minerală din Novi Marof. Pe lângă aceasta, grupul Knauf mai deține două fabrici de produse din gips în Knin și Krapina și este coproprietar a două fabrici de ipsos și alte materiale de construcții în Polaca și Djurdjevac.

Compania a anunțat anul trecut că investește 200 milioane euro în două unități de producție din România: 135 milioane euro în județul Mureș, respectiv 76 milioane euro în județul Cluj. Unitățile vor produce materiale de izolații, respectiv pentru gips-carton și profile metalice. Cele două fabrici vor genera peste 200 de locuri de muncă, iar producția va începe din 2024, după cum a scris Economedia aici. 

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *