Netflix anunță locuri de muncă în AI de 900.000 de dolari pe an, pe fondul grevelor de la Hollywood

Netflix filme sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Netflix a declanșat un răspuns furios din partea actorilor și scenariștilor de la Hollywood aflați în grevă, după ce a postat un anunț de angajare pentru un expert în inteligență artificială (AI), notează BBC.

Noul post ar urma să se alăture echipei Machine Learning Platform, care conduce algoritmul Netflix care îi ajută pe telespectatori să aleagă noi programe pe care să le urmărească.

Aceasta este plătită cu până la 900.000 de dolari pe an, ceea ce a alimentat și mai mult indignarea.

Sindicatele de la Hollywood sunt în grevă din cauza preocupărilor legate de modul în care AI afectează industria de divertisment și salariile.

Lista de locuri de muncă, care a fost publicată pentru prima dată de The Intercept marți, este una dintre cele câteva listate pe pagina de locuri de muncă a Netflix care solicită candidați cu experiență în învățare automată (ML) și inteligență artificială.

Din anunțul de angajare extins nu reiese clar dacă rolul va oferi consultanță cu privire la conținut – programele de televiziune și filmele în care Netflix alege să investească.

Un alt anunț deschis pentru un manager de produs în cadrul echipei Machine Learning Platform spune că viitorul angajat va „colecta feedback și va înțelege nevoile utilizatorilor” și, în cele din urmă, va ajuta la luarea deciziilor de investiții.

Descrierea pare să sugereze că rolul va include utilizarea inteligenței artificiale pentru a evalua nevoile de finanțare pentru diferite programe.

Aceasta este o preocupare cheie a sindicatului care reprezintă actorii, Sag-Aftra, care a vorbit despre temerile sale că algoritmii au prea multă putere.

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *