Nicolae Ciucă anunță că PIB-ul României a crescut cu aproximativ 50 miliarde de euro în 2022, cu 4,9% mai mult ca în 2021

crestere economica grafic calcule Foto: Pexels/Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că produsul intern brut (PIB) a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro față de 2021, adică 4,9%, citând în acest sens datele Comisiei Naționale de Prognoză.

„Valoarea nominală a PIB-ului, creșterea acestuia este una semnificativă și aici doresc să subliniez că în comparație cu 2021 avem o creștere în valoarea nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde euro. Mai exact 49 miliarde euro. Este o creștere semnificativă. Uitându-mă pe cifre, creșterea din 2022 este egală cu valoarea PIB-uli în anul 2002. Practic și estima a fost depășită cu aproximativ 98,5 miliard euro ceea ce înseamnă că a existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister, a existat o activitate susținută la nivelul economiei românești și doresc să mulțumesc public tuturor celor cu care am avut dialog și am găsit soluții împreună pentru a ne putea asigura că investițiile redobândesc rolul prioritar în agenda guvernamentală și avem această creștere de 49 miliare euro care ne asigură ca avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul antreprenorial din România, să îi acordăm tot ceea ce este necesar astfel încât să poată să se profileze cât mai bine atât în țară cât și pe piața europeană, pe piata externa”, a transmis Ciucă la începutul ședinței de guvern.

Premierul spune că este nevoie să mențină acest dialog cu mediul antreprenorial din țară și să asigure sprijinirea capitalului românesc. „Am discutat cu membri cabinetului responsabili de aceste linii de abordare și sunt convins ca vom găsi acele soluții prin care cu adevărat dezvoltarea capitalului românesc să fie susținut. Și să vorbim cu investitori străini cu care putem colabora și să învățam să dezvoltăm afaceri de dimensiuni mai mari ca cele de până acum”.

Foto: Pexels/Pixabay

Comentarii

  1. 😳😳
    Chiar ca nu se vede nimic!
    PIB- ul cel mai mincinos indicator
    80% din populatie înghite aceasta galusca amestecat fără să știe de ce!
    😥😥

  2. Practic și estima a fost depășită cu aproximativ 98,5 miliard euro ceea ce înseamnă că a existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister

    Nu inteleg nimic! Poate reformulati .

  3. Daca 50 de miliarde de euro reprezinta 5% din PIB inseamna ca PIB-ul Romaniei este 1000 de miliarde de euro. De la un tablagiu nu am asteptari de inteligenta dar de la voi am.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *