Nicuşor Dan dă asigurări că Primăria va plăti cel puţin 66% din preţul gigacaloriei

BUCURESTI - CONFERINTA - NICUSOR DAN - 15 MAR 2021 sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că autorităţile locale nu cunosc, deocamdată, procentul cu care va creşte preţul gigacaloriei, întrucât nu a fost stabilit tariful pentru transportul agentului termic.

El dă însă asigurări că Primăria va plăti, la fel ca şi până acum, cel puţin 66% din tarif, în timp ce bucureştenii conectaţi la sistemul centralizat de termoficare vor suporta o treime din preţ.

„În orice caz, în momentul ăsta noi (Primăria Capitalei – n.r.) plătim cam două treimi din preţ. Adică din 506, bucureşteanul plăteşte 164 şi noi plătim 340. Doi la unu este raportul, acest raport nu o să scadă. (…) Poate să crească (acest raport- n.r.) cel puţin până trecem peste perioada de iarnă, situaţia financiară ne-o permite”, a spus Nicuşor Dan duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV, scrie News.ro.

Nicușor Dan spune că ELCEN nu a fost pregătit pentru sezonul rece la începutul lunii octombrie, iar alţi doi furnizori de agent termic, care au o cotă mică de piaţă, au sistat furnizarea. El a menţionat că cei doi operatori sunt Vest Energo şi CET Griviţa, iar afectate au fost zona de vest a oraşului şi cartierul Griviţa.

Totodată, edilul dă asigurări că iarna viitoare va fi mai bine decât în această iarnă și spune că în campania electorală nu a promis că va rezolva într-o secundă toate problemele.

„Eu, în campania electorală – şi era campanie electorală, da? – nu am spus că o să vin la primărie şi o să rezolv pe loc, într-o secundă probleme. Chiar fiind în campanie electorală, am spus: Atenţie, iarna 2021-2022 o să fie puţin mai bună decât iarna 2020-2021 (…) şi am spus că schimbările fundamentale o să se vadă în iernile următoare.

În iarna 2022-2023, asta e ceva ce pot să spun acum, o să fie mult mai bine decât 2021-2022”, a afirmat Nicuşor Dan.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *