Nicușor Dan: Greva STB a dus la pierderi de 13-14 milioane de lei

Redacția feb. 1, 2022 0 comentarii
transport stb, autobuz

Greva de la Societatea de Transport București a generat pierderi de 13-14 milioane de lei, a estimat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat că vor fi desfăcute contracte de muncă pentru unii angajați.

„Există o pierdere cam de 13-14 milioane de lei. (…) Această companie este subordonată Consiliului. Are o adunare generală, un consiliu de administrație și un director. Tot ce au făcut aceste conduceri ale societății de transport a fost să aplice legea și contractele între ea și diferiți angajați. În momentul acesta s-au constituit comisii de disciplină care analizează ce s-a întâmplat, iar în urma acestor comisii de disciplină o să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă, pentru că realmente nu au respectat ceea ce scrie în el”, a spus Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Pe de altă parte, el a precizat că ar trebui avut în vedere cine sunt „cei care au incitat” la acțiunea ilegală de protest.

„Ani de zile această societate a fost condusă practic de sindicat. Am vorbit cu oameni care mi-au spus: Nu intrai în sindicat, primeai turele cele mai grele sau stăteai sau nu ți se repara mașina. Și în sfârșit există o încercare de a organiza această societate de transport public în mod profesionist, pe bază de principii de management. Și de aici a venit această solicitare care părea absurdă, de demitere a directorului general”, a spus Nicușor Dan. Edilul-șef a mai precizat că situația STB a fost „stabilizată”, în condițiile în care la începutul mandatului său societatea avea datorii de 1,2 miliarde lei. Totodată, el a precizat că STB va fi reformată, scrie Agerpres.

„O să fim foarte atenți la consumul de motorină. O să fim foarte atenți la acele creșteri artificiale de venituri, prin chematul oamenilor din zile libere. O să fim foarte atenți la urmărirea prin cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public a respectării orarelor. O să avem în continuare controale și o să implementăm foarte curând un sistem unitar informatic pe toate autobuzele, astfel încât să vedem cine pleacă, din vina lui, în întârziere din stație”, a declarat edilul general.

În ce privește o eventuală externalizare a unor activități, precum cea de pază, Nicușor Dan a declarat că o parte dintre angajații care se ocupau de acest aspect ar urma să fie direcționați către activitatea de control sau cea de curățenie a autovehiculelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *