Nissan, a treia companie auto japoneză care și-a suspendat exporturile către Rusia

nissan Sursa foto: Pexels

Nissan a anunțat joi că a suspendat exporturile de vehicule către Rusia, având în vedere provocările logistice legate de conflictul din Ucraina.

Producătorul auto japonez, care a vândut 53.000 de vehicule în Rusia anul trecut, se așteaptă ca „provocări suplimentare” să ducă la opriri și întreruperi ale producției locale, a declarat un purtător de cuvânt.

Anunțul Nissan a venit în aceeași în care și Toyota a anunțat că va opri producția la fabrica sa din Rusia de vineri și va stopa pe termen nelimitat exporturile de vehicule către țară și la o zi după Honda.

De asemenea, furnizorul de componente Magna spune își oprește fabricile din Rusia. Compania are o prezență semnificativă, cu șase fabrici și aproximativ 2.500 de angajați în țară.

Între timp, cel mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, își va opri fabricile din Togliatti și Izhevsk sâmbătă și între 9 și 11 martie, în timp ce se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu componente electronice, a anunțat joi compania.

Avtovaz, controlată de partenerul de alianță al Nissan, Renault, întrerupsese câteva rânduri pentru o zi în această lună.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *