Nissan taie estimările pentru producția din octombrie și noiembrie cu 30% din cauza crizei de semiconductori

Nissan

Nissan își reduce producția globală planificată pentru octombrie și noiembrie cu 30%, ca efect al penuriei de semiconductori cauzată de pandemia COVID-19, potrivit cotidianului de afaceri Nikkei.

Producătorul japonez a informat furnizorii că va construi un total de 583.000 de mașini în perioada de două luni, a spus Nikkei, fără să spună de unde a obținut informațiile.

“Recunoaștem că deficitul de aprovizionare cu semiconductori este încă într-o situație dificilă”, a spus un purtător de cuvânt de la Nissan, deși a refuzat să comenteze reducerea raportată de ziar. Compania va oferi o actualizare atunci când va lansa cele mai recente rezultate ale câștigurilor luna viitoare.

La fel ca alți producători de automobile, Nissan a fost forțat să reducă producția, în ciuda revenirii cererii pe piețele cheie ale autovehiculelor, inclusiv China și Statele Unite, iar în Europa a fost sigurul pe plus la vânzări luna trecută. Pandemia a atins atât producția furnizorilor de componente, cât și cererea de dispozitive electronice care a intensificat concurența pentru cipuri.

Toyota Motor Corp, cel mai mare producător auto din lume, a anunțat luna aceasta o reducere de 15% în producția din noiembrie, după producția globală redusă în septembrie și octombrie, din cauza unei încetiniri la uzinele de componente din Malaezia și Vietnam.

Azi, Renault, aliatul european al Nissan, a anunțat o reducere a vânzărilor cu 22,3% în trimestrul III al anului față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nissan Leaf / Sursa foto: www.nissan.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *