NN Group confirmă că vrea să cumpere unele active din Europa ale MetLife

Achizitii pixabay.com

Grupul olandez de asigurări NN Group NV a confirmat oficial că poartă discuţii pentru preluarea unei părţi din activele europene ale rivalului american MetLife Inc., precizând că aceste discuţii fac parte din strategia sa de a-şi consolida poziţia de lider pe pieţele cu potenţial atractiv de creştere, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă, publicat duminică, NN Group a subliniat că va oferi noi informaţii cu privire la oferta sa “dacă şi atunci când va fi nevoie”.

Anterior, Bloomberg a dezvăluit că NN Group NV poartă discuţii pentru preluarea unei părţi din activele europene ale rivalului american MetLife Inc. pentru aproximativ 740 milioane de dolari. Potrivit unor surse din apropierea discuţiilor, un acord cu privire la subsidiarele MetLife din Grecia şi Polonia ar putea fi anunţat chiar în cursul acestei săptămâni. Cu toate acestea nu a fost luată încă o decizie definitivă, existând posibilitatea ca discuţiile să eşueze sau să apară noi ofertanţi, au adăugat sursele.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

MetLife este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume. Înfiinţată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienţi, MetLife are operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări şi deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă. 2,5 milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *