Nokia se retrage de pe piața din Rusia, unde are circa 2.000 de angajați

Redacția apr. 12, 2022 0 comentarii
nokia

Producătorul de echipamente de telecomunicații Nokia se retrage de pe piața rusă, a declarat CEO-ul său pentru Reuters.

Sute de companii străine rup legăturile cu Rusia în urma invaziei sale din 24 februarie a Ucrainei și după sancțiunile occidentale împotriva Moscovei.

În timp ce mai multe sectoare, inclusiv telecomunicațiile, au fost scutite de unele sancțiuni, Nokia a spus că decizia de a renunța la Rusia este singura opțiune.

„Pur și simplu nu vedem nicio posibilitate de a continua în țară în circumstanțele actuale”, a spus CEO-ul Pekka Lundmark într-un interviu.

Nokia nu se așteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale pentru 2022, dar a spus că va duce câteva previziuni în primul trimestru de aproximativ 100 de milioane de euro.

De asemenea, Rusia este în conflict cu Finlanda și Suedia, țările de origine ale Nokia și, respectiv, Ericsson, din cauza interesului lor de a adera la alianța militară NATO.

Rusia făcuse presiuni ca firmele să înceapă să construiască rețele folosind doar echipamente rusești, încercând să convingă Nokia și Ericsson să înființeze fabrici în țară.

Decizia Nokia de a părăsi Rusia va afecta aproximativ 2.000 de angajați, iar unora dintre ei li s-ar putea oferi un loc de muncă în alte părți ale lumii. Nokia are aproximativ 90.000 de angajați la nivel global.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *