Nou membru în Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica

hidroelectrica sigla

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica  va avea un nou membru. Cristian Nicolae Stoina este numit membru provizoriu, începând cu 18 octombrie până la convocarea primei şedinţe a Adunarii Generale a Acţionarilor. Consiliul de Supraveghere este numit de AGA și, la rândul său, numeste membrii CA, care desemnează conducerea executivă.

Cristian Nicolae Stoina are studii de economie şi de drept. El şi-a început cariera profesională în 1990, ca şef de compartiment financiar-contabil în cadrul MApN, în Sibiu. În aprilie 2005 se angajează în Ministerul Finanţelor Publice în postul de consilier superior la Fondul Naţional de Preaderare, iar în luna august a acelui an devine director executiv al Direcţia Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

Între 2006 şi 2011 a fost consilier de conturi şi şef de departament la Curtea de Conturi, iar între 2011 şi 2016 – consilier de management la o companie imobiliară. Din 2013 este asociat unic şi administrator la firma de consultanţă Stoina&Stoina Group Consulting SRL, iar din 2016 – expert economic independent în cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, potrivit datelor prezente în CV-ul acestuia.

Hidroelectrica este cea mai mare și mai profitabilă companie a statului român. La șase luni 2023, are profituri de 4 miliarde lei, la venituri de 7 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *