Formă fără fond. O nouă lege pentru debirocratizare a trecut de Parlament fără sancțiuni. Actul prevede că instituțiile publice nu pot cere copii de pe documente emise tot de stat

dosare, birocratie Sursa foto: Pexels

Instituțiilor publice li se interzice să mai solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituții ale statului, potrivit unui proiect legislativ, trecut anterior de Senat, și adoptat acum de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, transmite Profit.ro. Noile prevederi ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Forma adoptată de senat nu prevede sancțiuni și mulți parlamentari au arătat, de altfel, că noua lege nu va putea fi aplicată, cu actuala capacitate logistică a administrației.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor solicita entităților care au emis documentele respective în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

Forma adoptată de senat nu prevede sancțiuni și mulți parlamentari au arătat că noua lege nu va putea fi aplicată, ținând cont că aparatul administrativ din foarte multe zone ale țării nu are capacitatea logistică, atât de personal, cât și tehnică, de a pune în practică aceste prevederi, în special de a transmite documentele respective prin poșta electronică, scrie Profit.ro.

Prevederile acestei legi ar urma să intre în vigore de la 1 ianuarie 2022.

 

 

Sursa: cdep.ro

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *