Noul Consiliu de Administrație de la Autostrăzi și Drumuri: Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, Costin Mihalache, actualul președinte de CA Ion Damian (polițistul lui Grindeanu) și directorul general Cristian Pistol. Doar două nume noi în „noul” CA

sorin grindeanu, vicepreședinte psd, președinte interimar al Camerei Deputatilor, social-democrat

Costin Mihalache, șef al Cancelariei fostului premier Viorica Dăncilă, actualul președinte al Consiliului de Administrație CNAIR, Ion Damian, ofițer de poliție adus administrator în mandatul ministrului Sorin Grindeanu, Cristian Pistol, actualul director general al CNAIR, Septimiu Buzașu, fost secretar de stat (PDL) în Ministerul Transporturilor, au fost desemnați în urma selecției în noul Consiliu de Administrație al Companiei de Drumuri (CNAIR), potrivit surselor Economedia. Alături de aceștia, consultanții externi, Pluri Consult și Fox Management, și Ministerul Transporturilor i-au desemnat și pe doamna Bîrchi Ileana-Mirela (avocată) și Marcu Mirel-Alexandru, director producție Nuclearelectrica. Totodată, Mike Eduard, reprezentantul Ministerului Finanțelor rămâne în Consiliul de Administrație cel puțin șase luni. Indemnizația brută lunară a administratorilor CNAIR este de 13.215 lei. UPDATE CNAIR a confirmat, ulterior, printr-un comunicat, aceste numiri.

Costin Mihalache este absolvent al Academiei de Poliție a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare și a fost consul la Beijing, potrivit G4Media: „Costin Mihalache face, în 2012, un master la SNSPA, specializarea Puterea executivă și Administrația Publică, iar un an mai târziu urmează cursul de Securitate și bună guvernare organizat de Colegiul Național de Apărare. În ceea ce privește experiența profesională, Mihalache a lucrat în anii 90 la Întreprinderea de Comerț Exterior, la Ministerul Apărării Naționale (consilier relații externe și protocol), la Ministerul de Externe (prim-colaborator al ambasadorului și consul la Beijing). Din 2009 până în 2010 a fost consilier la o firmă de producție și distribuție de produse alimentare din Alexandria, Teleorman, apoi director general al companiei Plastidrum. A fost membru în consiliul de conducere al Casei româno-chineze și consilier pentru relația cu China la Uniunea generală a industriașilor.”

Ion Damian, ofițer de poliție de la Timișoara, este și în Consiliul de Administrație de la CFR infrastructură și nu are experiență relevantă pentru infrastructura de transport.

Cristian Pistol este membru PNL, fost consilier al premierului Florin Cîțu și apropiat de secretarul de stat PNL, Ionel Scrioșteanu. Actualul director general intermar al CNAIR este inginer Construcții Civile și a fost numit director general din poziția de director implementare autostrăzi.

Septimiu Buzașu, inginer constructor cu experiență în infrastructura de transport, a fost director în CNAIR și secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Despre noul CA Metrorex Economedia a scris AICI.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat, marți, că a finalizat selecția unui management profesionist, numit prin concurs și pe mandat de 4 ani, conform PNRR, la Metrorex, CNAIR, CNIR, CFR Călători și CFR SA. Ministerul condus de Sorin Grindeanu nu a dat, însă, numele noilor membri ai Consiliului de Administrație.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

 1. Dosarul 3 R:
  Reciclare,
  Refolosire,
  Reeșapare.
  Ce rezulta de aici?
  CNAIR- moartea autostrăzile!
  Ce mai conteaza?
  Guvernul a atins o țintă din PNRR!
  Cu reciclabile!😬😬

 2. A indraznit careva sa creada ca va fi altfel, ca nu clientelismul politica va fi singurul criteriu?!!!
  In anul viitor 2024 vor fi 4 randuri de alegeri: multe guri de hranit pentru a “pregati” campaniile electorale!!!
  Bravo, Grindeanule, la vremuri noi, tot voi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *