Noul guvern german va oferi, din 2023, scutiri de impozite de 30 de miliarde de euro

germania, steag germania Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Noul guvern german, condus de cancelarul Olaf Scholz, va oferi scutiri de impozite persoanelor fizice și companiilor în valoare de cel puțin 30 de miliarde de euro în această perioadă legislativă, a declarat ministrul de Finanțe Christian Lindner, scrie Reuters.

„Vom ajuta oamenii și întreprinderile mici și mijlocii cu mult mai mult de 30 de miliarde de euro”, a declarat Lindner pentru ziarul Bild am Sonntag.

Menționând că bugetul pentru 2022 a fost întocmit de guvernul anterior sub cancelarul Angela Merkel, Lindner a spus că proiectul său pentru 2023 va include scutiri, cum ar fi contribuțiile la asigurările de pensie și sfârșitul unei suprataxe la electricitate.

Între timp, Lindner, liderul democraților liberi (FDP), prudent din punct de vedere fiscal, a spus că le-a cerut colegilor săi de cabinet să revizuiască proiectele de cheltuieli ale ministerelor lor.

“Trebuie să ne întoarcem la finanțe publice sănătoase. Avem o responsabilitate față de generația tânără”, a spus el.

Lindner a spus că o modalitate de a face economii ar fi abandonarea construcției unui nou terminal guvernamental pe aeroportul BER din Berlin, care va costa 50 de milioane de euro. El a sugerat că o clădire temporară ar putea fi folosită permanent.

Ministrul plănuiește, de asemenea, o lege fiscală pentru a ajuta companiile să facă față pandemiei de coronavirus, inclusiv permițându-le să compenseze pierderile din 2022 și 2023 cu profiturile din anii precedenți.

Din cauza pandemiei, coaliția de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz a fost de acord să folosească o clauză de urgență din constituție pentru al treilea an la rând în 2022 pentru a suspenda limitele datoriei și a permite noi împrumuturi de 100 de miliarde de euro.

Din 2023, coaliția își propune să revină la regula frânei datoriilor din constituție, care limitează noile împrumuturi la o mică parte din valoarea producției economice.

Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *