O fabrică din Grecia va furniza conducta submarină prin care va trece gazul scos din Marea Neagră

G4Media nov. 14, 2023 0 comentarii
offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima

Divizia de țevi de oțel a Corinth Pipe Works din cadrul grupului Cenergy Holdings a preluat un contract pentru furnizarea a aproximativ 160 de kilometri de țeavă de oțel sudată longitudinal cu arc submersibil (LSAW), pentru construcția unei conducte submarine de gaze naturale pentru proiectul Neptun Deep al OMV Petrom în Marea Neagră, transmite publicația elenă Oikonomikos Tachydromos, citată de Rador Radio România.

Conducta de 30 de inci va fi fabricată la uzina Corinth Pipeworks din Grecia și va include căptușeală externă anticorozivă și căptușeală interioară, aplicate în aceeași locație.

Valoarea contractului se situează între 100 și 150 de milioane de euro. Cenergy Holdings este subcontractant al Sumitomo Corporation Europe Limited.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are o suprafață de 7.500 de kilometri pătrați și este situat la aproximativ 160 de kilometri de litoralul românesc, la adâncimi de până la 1.000 de metri. Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din partea românească a Mării Negre și primul proiect submarin de adâncime din România.

Corinth Pipeworks deține un portofoliu integrat de produse și soluții pentru contractarea și livrarea unor lucrări exigente pentru conducte actuale și viitoare, folosind cea mai recentă tehnologie.

„Suntem extrem de încântați să preluăm acest proiect major de la Sumitomo Corporation Europe Limited, un partener de încredere al OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din sud-estul Europei”, a declarat Ilias Bekiros, director general al Corinth Pipeworks.

Perimetrul Neptun Deep este operat de OMV Petrom (companie controlată de statul austriac) și Romgaz (controlată de statul român).

Traducerea Rador: Carolina Ciulu

sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *