Două investiții majore în Buzău, în așteptarea autostrăzii. O firmă japoneză va produce cablaje auto, urmând a înfiinţa peste 500 de locuri de muncă / Prefect: Cred că autostrada face ca Buzăul să devină un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii

cablaje auto yazaki Sursa foto: Yazaki

Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, a anunţat, vineri, realizarea a două mari investiţii la nivelul judeţului Buzău. Una dintre ele este a unei firme japoneze (Yazaki) care va produce cablaje auto şi care va genera peste 500 de locuri de muncă, iar alta a unei firme de curierat (Cargus) care a construit la Buzău cel mai mare şi cel mai modern hub-logistic din România. Iordache consideră că realizarea autostrăzii în zonă va face din Buzău „un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii”.

Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, afirmă că investiţiile se datorează faptului că Guvernul va construi în următoarea perioadă tronsonul Ploieşti-Buzău din Autostrada A7 ceea ce va face ca Buzău să devină un important nod rutier pe harta ţării.

„Ne aşteptăm ca în trei ani să avem o autostradă funcţională până în municipiul Buzău. Cred că asta va face ca Buzăul să devină un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii. Vă pot da două exemple pe care le-am avut în ultima lună cu agenţi economici care au hotărât să învestească la Buzău şi pe care Prefectura îi sprijină în propriile demersuri. Este vorba despre hub-ul logistic al companiei Cargus care a fost dezvoltat pe şoseaua Industriilor. Nu întâmplător se dezvoltă un hub logistic la Buzău, ci pentru că Buzăul va deveni un nod rutier datorat acestei autostrăzi. A doua investiţie importantă pe care vreau s-o anunţ este a firmei japoneze Yazaki care a hotărât să investească în municipiul Buzău, într-o fabrică în care se vor construi cablaje pentru industria auto, fabrică unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Această fabrică va fi deschisă la sfârşitul acestei veri în zona industrială a municipiului Buzău, mai exact pe şoseaua Spătarului”, a spus prefectul Silviu Iordache.

Cele două investiţii, aproape finalizate, vor duce la crearea a peste 500 de locuri de muncă, ceea ce va contribui substanţial la scăderea ratei şomajului la Buzău. În plus, hub-ul logistic al firmei de curierat este cel mai mare şi cel mai modern din ţară.

„În cazul operatorului Cargus, acolo este o investiţie de tip Greenfield. E vorba despre o investiţie oarecum mare, dar nu aş avea cum să vă spun sumele. Este cel mai mare şi cel mai modern depozit al lor din toată ţara. În cazul Yazaki, a fost preferată o investiţie de tip brownfield. S-au mutat într-o clădire gata construită în care doar îşi vor aduce echipamentele şi utilajele. Deci, aici nu vorbim despre o investiţie mare, în bani, pentru judeţul Buzău, ci vorbim de un angajator care va angaja 500 de oameni. Ne dorim să avem mai mulţi angajaţi pentru că avem o rată de şomaj destul de mare la nivelul judeţului Buzău şi trebuie să o reducem”, a mai declarant prefectul Silviu Iordache.

Sursa foto: Yazaki

Comentarii

 1. Auzi?
  Buzău -hub??
  Nu poți sa traversezi orasul fara sa rupi masina .
  Podul Brăilei a fost rupt si a durat Doi ani sa-l carpeasca.
  Si vai mama ta daca vrei sa-l traversezi noaptea!
  Locul perfect pentru cocalarii de Buzău!
  Buzău hub!!
  Ha.ha!
  😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *