O firmă va primi 160.000 de euro pe an pentru alungarea berzelor, uliilor și graurilor de pe aeroporturile bucureștene. De prezența câinilor maidanezi, doar va sesiza

Aeroportul Otopeni Sursa foto: CNAB

Compania Națională Aeroporturi București a scos la licitație în SICAP un contract de 799.000 de lei pentru reducerea riscurilor legate de prezența păsărilor și diverselor maifere pe aeroporturile Otopeni și Băneasa.

Prestatorul se obligă să patruleze cu autovehicule și pe jos, să înregistreze fauna cu mijloace specifice și s-o gonească, atât cât se poate, din arealul aeroporturilor menționate. În plus, va colecta date statistice privind prezența acestor animale pe piste, de ce tip sunt ele, de ce și cam când apar, ca să-și îmbunătățească metodele de combatere a lor.

Caietul de Sarcini prevede ce păsări sunt țintite, clasificarea lor fiind  făcută în funcție de masa corporală. De mare risc sunt berzele, ulii, rațele și gâștele. Apoi urmează ciorile, porumbeii, potârnichile și coțofenele și, în ultima clasă de risc, lăstunii, rândunicile și graurii.

Patrulările se vor face 24/24 h, cu parcurgerea a minim 173 de kilometri, timp în care se desfășoară activitățile specifice de contabilizare și îndepărtarea păsărilor, în timp ce sesizarea prezenței în arealul aeroporturilor a mamiferelor și câinilor fără stăpân va duce la sesizarea Beneficiarului. Nu este precizat că Prestatorul are în sarcină să gonească mamiferele de pe aeroport.

Contractul durează 12 luni iar ofertele vor fi depuse până în 2 mai.

Sursa foto: CNAB

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *